Konijnenrassen zijn er in alle vormen, maten, kleuren en persoonlijkheden, wat het kiezen van de juiste overweldigend kan maken. De American Rabbit Breeders Association (ARBA) erkent officieel 50 unieke rassen, variërend van het speelse Californische konijn tot de schattige Engelse Lop. Als u overweegt een konijn te adopteren, hebben wij alles wat u moet weten om u te helpen de perfecte metgezel te vinden.

1. Amerikaans konijn

Dit zeldzame ras is een goede keuze voor nieuwe eigenaars vanwege zijn rustige, lieve aard. Jonge kinderen wordt echter afgeraden voor ze te zorgen, omdat ze schuw zijn en kunnen bijten als ze niet voorzichtig worden aangepakt. Met een goede verzorging en gezonde voeding kan het Amerikaanse konijn tot 12 jaar oud worden.

2. Belgische Haas Konijn

De Belgische haas, waarvan de oorsprong teruggaat tot de 18e eeuw, is een van de oudste rassen. Hij gedijt het best buiten met voldoende ruimte en hooi. Hij wordt beschouwd als zeer onderhoudsvriendelijk, vooral vanwege zijn nerveuze persoonlijkheid – hij schrikt gemakkelijk als mensen zich niet goed aankondigen voordat ze hem benaderen.

3. White of Hotot

De Blanc de Hotot komt oorspronkelijk uit Frankrijk en is gemakkelijk te herkennen aan zijn “zwarte eyeliner” die afsteekt tegen de rest van zijn witte lichaam. Als bonus kunnen deze konijntjes het goed vinden met kinderen en andere huisdieren, zolang ze maar met hen opgroeien. Een speciale borsteltijd en wandelingen buiten zijn geweldige manieren om een band met ze op te bouwen.

4. Californische konijnen

Een kruising tussen een Himalayan en een Chinchilla, de dichte vacht van de Cal’s laat ze genieten van de tijd binnen en buiten (met inbegrip van de sneeuw). Hoewel gefokt voor de show, houdt de Californiër van interactie met zijn menselijke familie door middel van spel en knuffeltijd.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0